• Testning av mobilapplikationer

  En viktig del i utvecklingen av en mobilapp är att testa den på olika enheter. Precis som vid webbutveckling innebär apputveckling att en produkt framställs och sedan behöver testas på flera olika fysiska enheter med olika operativsystem, webbläsare med mera.

  Utgå från målgruppen

  Vilka enheter som väljs brukar ta sitt avstamp i vem målgruppen har definierats som. Kanske användarna av din mobilapp tillhör en grupp av personer som har äldre mobiler eller föredrar att använda appen på en läsplatta? För att vara säker på att appen fungerar som tänkt behöver den testas kontinuerligt under utvecklingens gång på de enheter där den kommer att användas. På teknikdelar.se kan du hitta teknikprylar som du kan använda för ändamålet, som USB-kablar och snabbladdare för Android och iPhone.

  Utveckling av mobila applikationer

  För den som vill bygga en egen app finns det många olika vägar att gå. Det är möjligt att själv koda appen från grunden, men det finns också olika verktyg som kan användas för ändamålet. Appar utvecklas för mobiler på flera olika sätt. Så kallade ”native apps” skapas från grunden för att användas på läsplattor och mobiler. Det finns också mobila webbapplikationer som är serverbaserade och används för att komma åt hemsidor med olika webbläsare som Firefox och Chrome. Hybridappar är slutligen en kombination av webbapplikationer och native apps. De kan användas offline eller på enheter och är byggda med olika webbteknologier som CSS och HTML5.

  Testning av applikationer för mobil

  Att testa applikationer som finns på mobila enheter är mer komplicerat och krävande än att testa datorapplikationer. Detta beror på att det finns så många olika mobila enheter, som alla har olika hårdvara och skärmstorlekar. De kan också skilja sig åt i vilken typ av inmatning de har. Operativsystemen kommer i en stor mängd varianter som Symbian, Android, Windows, iOS och Blackberry. Dessa operativsystem finns också i olika versioner. Många enheter uppdateras också ständigt, vilket kräver nya tester av mobilapplikationen för att se att dess funktionalitet inte har påverkats. Testning är viktigt eftersom fel i applikationen som inte åtgärdas är den största orsaken till missnöjda kunder. Det resulterar i att företaget som framställt applikationen kan få stora ekonomiska förluster och att företagets varumärke skadas.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *