• Så löser du skulder på grund av mobiltillbehör

  Coronakrisens tristess har gjort att allt fler handlar mobiltillbehör som appar och spel på sina telefoner. För vissa går shoppingen tyvärr till överdrift och de råkar skuldsätta sig. Om du har råkat ut för det och har svårt att betala din räkning så att du hamnat hos inkasso finns dock knep att ta till för att du ska kunna lösa din skuld.

  Det finns mängder av inkassobolag. Ett av de dem är Intrum, ett bolag med lång erfarenhet av branschen och fantastiskt kundbemötande. Hos dem hamnar många skulder av den typ som har med mobiltillbehör att göra. Läs vidare här för att ta reda på vad som händer med din skuld när den hamnar hos Intrum.

  Vanligare än du tror

  Våra mobiltelefoner ger oss många nya möjligheter, men tyvärr utgör de också en risk för skulder. Det är vanligare än du kanske tror att skuldsätta sig på grund av appar och mobilspel. Vissa har till och med skulder på flera tusen kronor som uppkommit på det sättet. I och med corona har denna typ av skulder tyvärr ökat en del i omfattning. Är du en av dem som skäms över att du dragit på dig skulder på grund av till exempel mobilspel? Gör inte det, det finns sätt att lösa din skuld.

  Det händer när du får en skuld

  När du får en skuld får du vanligen hem en påminnelseräkning. Om du inte kan betala den går skulden ofta vidare till ett inkassobolag som Intrum. Skulle du då inte kunna betala skulden kan den hamna hos Kronofogden och du kan få en betalningsanmärkning om du har otur. Nu ska vi dock ägna oss åt inkasso. Det bästa är förstås om du kan reglera skulden direkt, men om du inte kan det så går det ofta jättebra att kontakta inkassobolaget och göra en avbetalningsplan. Var inte rädd för att höra av dig. De som arbetar på Intrum är kunniga, vänliga och vill att du ska kunna betala av din skuld. De kommer inte att döma dig på grund av dina skulder utan vill istället underlätta för dig. Många tvekar inför att kontakta ett inkassobolag på grund av skam, men det är en helt ogrundad oro. En avbetalningsplan ger dig större möjligheter att betala av din skuld. Det är också bra om du avinstallerar de appar och spel på din telefon som har kostat dig pengar. På så sätt kan du inte skuldsätta dig ytterligare.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *