• Populäraste apparna för sociala medier

  Sociala medier fortsätter att vara populära, både i Sverige och andra länder. Idag är det ofta enklare att använda sociala medier på mobilen än det är på datorn. Frågan är då vilka de allra mest populära sociala medierna är?

  Instagram

  Instagram är fotoappen där du kan redigera och lägga upp foton. Den används av både privatpersoner och kändisar. Det är samtidigt en av de största sociala medierna och är exklusivt för mobilen. Det har också blivit det största sociala mediet på just mobiler, men det finns en del konkurrenter.

  Clubhouse

  Clubhouse är ett relativt nytt socialt medie där tanken är att man ska föra samtal med varandra. Det blev en enorm hype för appen i 2021 och blev snabbt en av världens största sociala medier. Den fick däremot inte världens mest positiva mottagning i Sverige och dog snabbt ut här, även om det såklart finns en del användare. Clubhouse floppade i Sverige helt enkelt men är fortfarande stor i andra länder, inte minst USA.

  Twitter

  Twitter är appen för korta meddelanden där man enkelt kan kommunicera med människor som har samma intressen som dig, föra politiska konversationer och mycket annat. Tanken är att meddelanden ska vara så korta som möjligt för att möjliggöra för en enklare konversation. Det är också där du enkelt har chansen att prata med politiker och en del kändisar, eftersom appen uppmuntrar till diskussioner.

  Facebook

  Facebook fortsätter att vara en av världens största sociala medier, men samtidigt så har allt fler yngre valt att använda andra alternativ. Det är däremot fortfarande ett bra alternativ för att hålla kontakten med vänner och familj, vilket fortsatt är ett av huvudsyften för användarna på plattformen. Det är också ett populärt alternativ för den som vill göra reklam för sin verksamhet, antingen genom sin egen sida på Facebook eller genom annonsering som har väldigt låga kostnader.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *