• Ringsignaler och appar för företagstelefoner

  Att äga en företagstelefon är något som en del drömmer om att ha. Men för en det är det en självklarhet att ha en arbetstelefon i vardagen, vilket i sin tur gör att företag kan sätta krav på hur telefonen används och vilka appar och ringsignaler som krävs. Därför kommer denna artikel diskutera hur man kan göra för att reglera företagstelefoner på ett effektivt sätt, samt hur det går att finansiera företagstelefoner till sina anställda.

  Företagstelefoner är en investering

  Beroende på vilken bransch ett företag är aktivt inom kan företagstelefoner ses som en investering för bolaget. Exempelvis om det kommer till företag som arbetar inom leverans av varor hem till folk eller kanske på ett callcenter är telefoner helt nödvändiga för verksamheten. Men det kan dock bli ganska dyrt att köpa telefoner till alla anställda, vilket i sin tur kräver att det finns tillräckligt pengar för investeringen. Som tur är går det att ta lån för att göra denna typ av investering även om man har betalningsanmärkningar på bolaget. Flera långivare erbjuder nu lån med betalningsanmärkning om det någonsin skulle vara nödvändigt att ta ett lån för att genomföra en investering i bolaget eller skjuta till lite extra pengar.

  Viktigt att reglera företagstelefoner

  Som företagsägare är det viktigt att reglera hur telefonerna används, speciellt om det är mobiltelefoner där det går att ladda ner program och liknande. Bakgrunden till detta är att om fel program eller app laddas ner kan det göra att mobilen skadas och att känslig information om kunder och företag laddas ned och används av personer som inte har rätt till det. Om det exempelvis handlar om ett företag som hanterar immigration och visum för personer är det inte ovanligt att passkopior och liknande laddas ned. Om andra får tillgång till dessa kan passkopior och liknande användas för att kapa andra människors ID.

  Utöver att reglera säkerhet är det också viktigt att reglera ringsignaler och bakgrunder. Anledningen till detta är att det ser bättre ut om alla anställda använder enhetliga signaler och bilder exempelvis.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *