• Appar som kan hjälpa till i vardagen

  För att underlätta vardagen tvekar vi inte att till exempel anställa städhjälp, beställa en matkasse eller handla möbler på nätet. Dessa enkla åtgärder skär ner på mängden vardagssysslor och ger oss därmed mer energi till annat, vilket så klart är jättebra. Däremot är det lätt hänt att man glömmer det kanske allra viktigaste vardagsbestyret: nämligen att ta hand om sig själv. Med den aspekten kan du få hjälp, för nu finns tekniken för det i form av olika hälsoplattformar och applikationer. Det finns till och med en hjärtstoppsapp som via GPS lokaliserar den närmsta frivilliga livräddaren. Andra underlättande appar på marknaden påminner dig att dricka tillräckligt med vatten, tränar din hjärna och strukturerar din och din partners vardagliga ekonomiska utgifter.

  Inred din telefon med livsviktiga appar

  Även om det kan känns lite onödigt är det faktiskt extra viktigt för den äldre generationen att ladda ner dessa vardagsavlastande appar. När olyckan slår till är det nämligen bra att vara förberedd, hands-coffee-smartphone-technology_23698591814och ett enkelt sätt att göra detta på är att spara underlättande appar i sin telefon. Men du får välja med andakt, då det är viktigt att apparna faktiskt är legitimerade och har bevisad positiv effekt. Det är lite som att inreda sitt vardagsrum: man får se till att välja de finaste tapeterna, riktigt snygga soffbord och den perfekta taklampan för att allt ska bli rätt. Hjärtstoppsappen lokaliserar din närmsta livräddare och instruerar personen att ta sig till dig som fått plötslig hjärtstillestånd, och appen Tät är skräddarsydd för dig som lider av eller vill förebygga urinläckage. Appen hjälper dig träna upp din styrka genom olika bäckenbottenövningar och är framställd av forskare vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin vid Umeå universitet.

  Låt smarta appar rädda din vardag

  Appar kan hjälpa dig i din vardag och kommer i en uppsjö av utformningar. Det finns snygga appar, roliga, knasiga, enkla, och appar som verkligen gör en skillnad. Alla har olika användningsområden och är bra på sitt unika sätt. En simpel frågespelsapp kan fungera som utmärkt distraktion för en person med panikångest, eller ett gulligt djurspel. Appen Tät kan hjälpa kvinnor i alla åldrar få bättre koll på vad de kan göra på ett individuellt plan för att förebygga urininkontinens. Att en app hjälper mot urinläckage – är inte det ett teknikens under så säg. Olika appar har framställts för att hjälpa dig utföra hjärngympa, vilket är både roligt och nyttigt för de små grå cellerna. Peak är ett utmärkt exempel. Åter andra appar, som Splitwise, underlättar vardagen genom att låta dig och dina vänner smidigt och rättvist dela på era notor. Hjärtstoppsappen låter frivilliga livräddare hjälpa till när faran är framme och en person fått hjärtstopp. Helt enkelt – appar som underlättar vardagen är något du bara måste unna dig.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *