• Olika ringsignaler för olika tillfällen

  Olika ringsignaler för olika tillfällen

  Hör du ibland ringsignaler som verkligen går dig på nerverna? Eller har du märkt att det verkar gå mode i ringsignaler? Numera är det faktiskt mycket vanligt att många i princip bara använder sig av vibrationen medan det tidigare kunde vara väldigt vanligt att man ville ha någon riktigt häftig och unik ringsignal.

  I den här artikeln du läsa lite om hörseln och vilken betydelse ringsignaler kan ha i olika ljudmiljöer.

  Business man with tablet computerHörseln

  När man börjar bli äldre försämras ofta hörseln. Redan i 20-årsåldern börjar man till exempel bli sämre på att höra riktigt höga toner. Kvinnor brukar dock höra höga ljud bättre än män. Undersökningar visar att musiker ofta är bättre än andra på att urskilja olika typer av ljud och toner. Vissa typer av ljud tenderar vi också att urskilja mer eller mindre, beroende på hur viktiga de är för oss. Du har säkert märkt hur du inte ens hör ljudet från luftkonditioneringen i nya miljöer efter ett tag.

  Anpassa ringsignalen efter miljön

  Självklart är det viktigt att ha telefonen inställd på ljudlöst om du befinner dig i en miljö där det inte passar med signaler av någon anledning. Om du vet med dig att du ibland missar samtal i vissa miljöer är det viktigt att ha en ringsignal som skiljer sig från ljudmiljön omkring dig. Om du ofta är på resa eller till exempel jobbar med städning, alltså vistas i miljöer där det är mycket konstant brus, är det bra att ha en signal med höga och snabba toner. Om du å andra sidan jobbar där det är mycket prat och musik kanske du märker en gammaldags telefonsignal allra bäst.

  Vila hjärnan

  Glöm inte bort att ta en paus från allt vad kommunikation och plikter heter ibland. Unna dig lite vardagslyx genom att stänga av telefonen och datorn för att vila både öronen och hjärnan. Kanske kan du till och med låta ett företag ta hand om din städning hemma medan du istället lyssnar på naturens ljud under en skogspromenad.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *