• Nyttiga appar och roliga ringsignaler

  Det sägs att hunden är människans bästa vän, men i dagens digitala samhälle får man nog revidera den meningen till att mobiltelefonen är människans bästa vän. Var och varannan människa har en mobiltelefon nu för tiden och den är oftare i handen än vad den är i fickan. Man har mer eller mindre hela sitt liv planerat i telefonen. Man har sin kalender i mobilen, man sköter sin e-post i mobilen och man har appar där man surfar runt på diverse olika sociala medier.

  Mobiltelefonen är positiv på så många sätt då man kan ha allting med sig samtidigt som man är enkel att nå oavsett var i världen man befinner sig. Samtidigt sker nästan allt man gör via mobiltelefon eller dator så man tappar delar av sin sociala förmåga och man träffar inte sina vänner och bekanta fysiskt i samma frekvens som förr.

  Något som är roligt med mobiltelefonen är att man kan personifiera den med en egen bakgrundsbild och egen ringsignal. Detta gäller oavsett om du har en privat telefon eller har ett mobilabonnemang från ditt företag. Just en ringsignal kan verkligen säga mycket om en människas personlighet. Många har exempelvis musik eller scener från en film, hymnen till ett favoritlag och glassälskaren kanske har hemglassmelodin som sin ringsignal. Oavsett så uttrycker en ringsignal en del av vem man är.

  Med smarttelefonernas intåg har även ökningen av appar som producerats ökat lavinartat och det finns mängder med både smarta, användbara, löjliga och meningslösa appar på marknaden.

  Nedan tänkte jag gå igenom vilka appar man måste eller bör ha på sin telefon för att underlätta vardagen.

  • Man bör ha en GPS-app. Om man reser eller befinner sig på platser där man inte känner till omgivningen, kan en GPS vara en värdefull lösning för att hitta rätt.
  • Man bör även ha en app som visar vädret. På så sätt blir det alltid enklare att klä sig rätt och veta vad man ska packa med sig om man ska iväg någonstans.
  • En bank-app. Det är inget måste, men visst är det bra att alltid veta vad man har på sitt konto och hur mycket man kan röra sig med. Det är nämligen ganska tråkigt att betala med kort i en butik och inse att kortet inte har täckning.
  • Podcaster eller en likvärdig app. Idag spenderar vi mycket tid på att resa. Det kvittar om det är buss, bil eller flyg men med en app där man kan lyssna på intressanta och aktuella podcasts kan definitivt göra resandet enklare och bör därför finnas i varje människas mobiltelefon. Det finns garanterat en eller flera podcasts för alla då utbudet är enormt.

  Förhoppningsvis har du redan appar som täcker ovanstående behov och kan därför fortfarande sitta lugnt i båten. För er andra är det bara att börja ladda ner det som behövs.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *