• Bokappar

  Idag finns appar för allt man kan tänkas vara intresserad av, och alla behov man kan tänkas ha. Det är därför inte förvånande att det finns en mängd olika appar för de som älskar böcker.

  En självklar app för alla bokälskare är Goodreads. Goodreads är ett community på nätet som kretsar kring böcker, och de har också en mobilapplikation för att man ska kunna logga in var man än är. Hur man använder Goodreads är upp till en själv, eftersom det finns en rad olika funktioner. På Goodreads kan du söka upp de böcker du läser och lägga till dem i ditt personliga bibliotek. Information sparas om när du började läsa boken och när du läste klart den, och du kan själv betygsätta och recensera böckerna. Goodreads kan därför vara ett effektivt sätt att hålla en historik över sitt läsande. Baserat på de böcker man har läst och vilka man gav ett högt betyg ger Goodreads också rekommendationer om andra böcker som man skulle kunna tycka om. Ett annat sätt att engagera sig på Goodreads är att gå med i olika diskussionsgrupper, som kan handla om allt mellan himmel och jord, men som oftast har anknytning till böcker.love-1100256_960_720

  Om du har hittat en bok som du vill läsa tack vare Goodreads, bör du ladda ner en annan bokrelaterad app, nämligen Storytel. Storytel är en prenumerationstjänst som ger tillgång till tusentals ljudböcker inom en mängd olika genrer, och där kan du säkerligen hitta den bok som du vill läsa eller lyssna på. Fördelen med en app som Storytel är att du kan ta med dig massor av böcker när du till exempel reser bort, utan att de tar upp mer plats än din mobiltelefon i väskan.

  En annan praktisk app, om du föredrar att läsa fysiska böcker framför ljudböcker och du ofta lånar dem från biblioteket, är My Library. Förutsättningen för att denna app ska fungera är att ditt lokala bibliotek är anslutet till My Library-nätverket. I appen kan man då sköta det mesta som man annars skulle behöva gå ner till biblioteket för att göra – reservera böcker, låna om böcker och hålla koll på vilka lån man har och när de går ut. Man kan också recensera de böcker man har läst.

  Leave a Reply

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *